Majiteľ Lacné dámske futbalové dresy Chelsea Todd Boehly podporil manažéra Mauricia Pochettina uprostred špekulácií o jeho budúcnosti a povedal, že na neho urobil dojem nárast formy tímu a "krásny futbal".

Chelsea po víťazstve 2:0 nad Tottenhamom minulý štvrtok triumfovala v nedeľu nad West Hamom 5:0 a udržala sa v boji o európsky futbal v budúcej sezóne.

Pochettino po víťazstve nad West Hamom povedal, že jeho tím urobil "obrovský krok" vo svojom vývoji a Boehly s ním súhlasil v komentároch na konferencii Sportico, o ktorých informoval The Athletic.

"Videli sme posledné dva a pol zápasu, aspoň v druhom polčase v Detská súprava dresov Aston Villa [remíza 2:2] a Tottenhame a West Hame, kde sme hrali jednoducho krásny futbal," povedal Boehly.

"Bolo to také plynulé, bolo to presne tak, ako sme to nakreslili, keď sme vychádzali zozadu, stavali a posúvali sa nahor po ihrisku, [bolo to] veľmi organizované a počet striel, ktoré sme mali na hracej ploche. V tých dva a pol zápase bolo naozaj vidieť, že to, na čom sme pracovali, sa spája.

Kupit Futbalove Dresy

"Dokonca aj komentár sa za posledných dva a pol zápasu zmenil. Nikdy som nevidel, aby sa niečo zmenilo tak rýchlo."

Boehly sa výslovne nepýtal na Pochettina, ktorého budúcnosť v klube bola otázna. Argentínsky tréner, ktorý vlani v lete podpísal dvojročný kontrakt s opciou klubu na ďalší rok, nedávno novinárom povedal, že nie je osobou, ktorej by sa mali pýtať na jeho budúcnosť, a vyzval, aby prestali "hlúpe fámy".

"Musíte sa spýtať klubu, či chce, aby som pokračoval, alebo nie," povedal.

Chelsea prežila ťažkú prvú polovicu sezóny, ale z posledných 12 zápasov Premier League prehrala len jeden a v tabuľke je siedma, dva body pred Newcastlom United, pričom do konca domácej sezóny zostávajú tri zápasy.

Pochettino doviedol Chelsea vo februári do finále Ligového pohára, ktoré prehrala 1:0 po predĺžení s Liverpoolom, a minulý mesiac aj do semifinále FA Cupu, kde ju Lacné dámske Manchester City futbalové dresy porazil 1:0.